среда, 30. децембар 2015.

Najvažniji koraci za brži rast kose

Mnoge devojke žele da imaju dugu i negovanu kosu. Postoje mnoga savetovanja za brži rast kose medjutim neophodno je da znate vaša kosa može dobiti u dužini samo ukoliko dovoljno unosite hranljive materije.
Sve što unosimo u organizam utiče na vašu kosu. Te tako možete uticati i na brži rast kose unošenjem vitamina i proteina jer je i sama dlaka sačinjena od istih. Ako nam je poznato da u dlaci ima 10-15% vode onda je sigurno logično zašto je voda toliko važna da kosa bude hidrirana i lepša. Pijte do 10 časa dnevno i na taj način ćete pospešiti rast kose.
Kvalitet regeneratora takodje utiče na rast kose. Balsam ima tu ulogu da održava postojanost hranljivih materija u samoj kosi pa je zbog toga važno da regenerator pravilno naneste od polovine kose prema krajevima i da to držite najviše tri minuta kako bi kosa dobila potreban sjaj.
Ukoliko češljate kosu nekoliko minuta nakon pranja i to na sasvim prirodan način prstima vaša kosa neće pucati i na taj način će biti zdravija pa će se i proces rasta ubrzati. Tokom feniranja ili korišćenja pegle za kosu uvek zaštitite kosu sprejom ili losionom i tako ćete sprečiti listanje krajeva. I na kraju neophodno je da redovno skraćujete krajeve kako bi se kosa regenerisala.


Нема коментара:

Постави коментар