понедељак, 21. децембар 2015.

Sa nastave na predmetu MASAŽE, smer: ESTETIČAR-KOZMETIČAR

Na današnjem predavanju na predmetu masaže studenti su obnavljaji predhodno stečena znanja kako bi se pripremili za predstojeći kolokvijum.

Obnavljali su teme:

Masaža vulkanskim kamenjem – Hot stone masaža tj masaža vulkanskim kamenjem je jedinstvena tehnika masaže koja omogućava preplitanje termodinamičkih blagodeti bazaltnog kamenja i blagotvornih svojstava eteričnih ulja. Rezultat je izuzetno opuštajući doživljaj. 

Anticelulit masaža - Cilj anticelulit masaže je da rastegne kožu i potkožno tkivo, a samim tim da pojača cirkulaciju i izbacivanje toksina. Masaža se vrši od centra tretirane zone ka njenim krajevima, stručno rečeno od proksimalnih segmenata do distalnih.

Cervikalni sindrom - Pod cervikalnim sistemom se podrazumeva skup simptoma i kliničkih pojava koji su nastali kao posledica iritacije ili kompresije cervikalnih nervnih korenova u intervertebralnim otvorima. Ovaj problem se rešava hlađenjem. Sa ledom na drvenom štapiću brzim, kružnim pokretima stimulišemo problematičnu regiju. Nakon toga je pokrivamo peškirom desetak minuta a zatim masiramo područje.

Više o smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR pogledajte OVDE







Нема коментара:

Постави коментар