недеља, 15. новембар 2015.

Treći čas kursa za nutricionistu na Akademiji Purity

Na trećem času na kursu za nutricioniste obrađivali smo teme:
1. Kofeinski napici – “…kofein oštečuje hromozome, može se povezati i sa faktorom rizika za nastanak kancera posebno uz ostale faktore rizika!”
2. Teobromini i slatkiši – “… 100g tvrdih bombona sadrži oko 20 kašičica belog šećera, jedna krofna  - 6 kašičica, a parče čokoladne torte čak 15!”
3. Čajevi i teofilini – “… crni čaj kod nekih osoba može izazvati hroničnu defidrataciju – nedostatak tečnosti u našem telu!”
4. Pepsin i ptijalin u varenju – “… ptijalin je enzim pljuvačke koji započinje proces varenja skroba a pepsin – varenje belančevina.”
Prof. dr. Momčilo Matić
Više o NUTRICIONISTIČKOM KURSU pogledajte OVDE





Нема коментара:

Постави коментар